Daniel Minárik z Tatra banky: AI? Dôležité je správne nastavenie očakávaní!

Daniel Minárik, Chief Data and Innovation Officer prišiel do Tatra banky z vlastného technologického start-upu v roku 2018 a vedie odbor Inovácií, Pokročilej Analytiky a Data Governance. Je zodpovedný za tvorbu a implementáciu stratégií v oblasti dátoveho manažmentu (BCBS239, SRB, ...), inovácií a tiež populárnej umelej inteligencie.

Akým najväčším výzvam čelí bankovníctvo pri implementácii generatívnej AI? „Za jednu z najväčších považujeme edukáciu a adaptáciu zamestnancov a tiež klientov na túto technológiu. Rovnako je dôležité správne nastavenie očakávaní, čo generatívna AI dokáže, na čo je vhodná a kde má naopak limitácie a je lepšie použiť inú technológiu. S tým priamo súvisí aj zmena spôsobu práce, keď bude dôležité práve neustále vzdelávanie v tejto oblasti. Medzi ďalšie výzvy patria technológie a regulácie. Z pohľadu technológií si budeme musieť čoraz častejšie zvykať na väčšiu závislosť od veľkých svetových technologických hráčov, ktorí budú poskytovať technológie generatívnej AI a ich integráciu do už existujúcich bankových systémov a procesov," konštatuje Daniel Minárik.

AI as usual" - to je prednáška, s ktorou Daniel vystúpi aj na online konferencii Neuro & AI RULEZZ Špeciál, ktorú prinášajú TheMarketers.biz a VOYO. Dozviete sa v nej ako ovplyvňuje Generatívna AI bankový a finančný sektor aké sú potenciálne benefity ale aj riziká súvisiace s implementáciou tejto technológie.

Viac sa dozviete na prvej a jedinej špecializovanej konferencii Neuro & AI RULEZZ Špeciál už 12. 6. 2024 prostredníctvom livestreamu. Ponuku firemných a individuálnych livestreamov nájdete TU.

A nezabudnite: keby ste sa ako účastníci tejto konferencie nemohli zúčastniť na livestreame alebo jeho časti, bude vám k dispozícii záznam konferencie, a to až do 30. 9. 2024.

Daniel Minárik | Chief Data and Innovation Officer | Tatra banka