Jakub Šuster z elv.ai: Prínosy moderácie komentárov s AI sú preukázateľné!

Jakub Šuster spojil svoje záujmy o verejné dianie a technológie v PR agentúre New School Communications ako account director. V agentúre spustili projekt Elfovia.sk, ktorý moderáciou nenávistného obsahu na internete pomáhal v boji proti dezinformáciam a online trolom. Úspech projektu priviedol Jakuba a jeho kolegov na myšlienku spojiť ľudskú silu s umelou inteligenciou a tak vznikol startup elv.ai, kde Jakub teraz pôsobí ako spoluzakladateľ a CEO.

Aké sú reakcie publika na moderáciu komentárov a aké zmeny vo vnímaní značky prináša takáto moderácia s využitím AI? „Moderáciou sme dokázali zvýšiť celkový počet pozitívnych komentárov a znížiť počet negatívnych komentárov. Po 6 mesiacoch od zavedenia moderácie sa zvýšil počet aktívnych fanúšikov. Podiel toxických komentárov klesol z 21 % na 10 %, pričom celkový počet komentárov neustále rástol z 36 324 na 41 764. Komentáre nemažeme, ale skrývame, teda autor komentára ho tam stále vidí a moderované profily tak následne nečelia kritike za mazanie komentárov," popisuje prínosy tohto nástroja Jakub Šuster.

Marketingové kampane bez ochrany: Aké sú riziká hejt komentárov?" - to je prednáška, s ktorou Jakub vystúpi aj na online konferencii Neuro & AI RULEZZ Špeciál, ktorú prinášajú TheMarketers.biz a VOYO. Väčšina značiek a médií dnes komunikuje online a investuje do digitálneho marketingu. Hejt komentáre pod ich príspevkami však vedia túto investíciu zmariť a kaziť značkám meno. Od Daniela sa dozviete, ako sa tento problém dá riešiť pomocou AI a ľudských moderátorov, na príklade veľkých slovenských médií a značiek, ktoré takto už chránia svoje profily.

Viac sa dozviete na prvej a jedinej špecializovanej konferencii Neuro & AI RULEZZ Špeciál už 12. 6. 2024 prostredníctvom livestreamu. Ponuku firemných a individuálnych livestreamov nájdete TU.

A nezabudnite: keby ste sa ako účastníci tejto konferencie nemohli zúčastniť na livestreame alebo jeho časti, bude vám k dispozícii záznam konferencie, a to až do 30. 9. 2024.

Jakub Šuster | CEO | elv.ai