Milan OPAK Janáči: AI v hudbe? Chýbajúce puzzle do vášho nedokončeného obrázku

OPAK, vlastným menom Milan Janáči, je slovenský raper, producent a člen bratislavskej hip-hopovej skupiny AMO. Hudobnú kariéru začal v polovici 90. rokov minulého storočia, v roku 2003 spolu s Moem a DJom Amen2 (dnes Viktorom Hazardom) založil skupinu AMO. Je autorom skladieb a producentom soundtracku k dvojdielnemu muzikálu Príbeh ulice. V roku 2006 postavil prvé zvukové štúdio Zion5, kde sa venuje nahrávaniu, mixu designu a masteringu, dnes už hlavne komerčným, vzdelávacím a kultúrnym porojektom. Vytvoril modulárny ateliér pre video podcasty, ktoré sa teší obľube hlavne business klientom. So svojimi štúdiami spolu s coworkingovým priestorom vytvoril platformou s názvom Kolab.sk, ktorá spája freelancerov a podnikateľov pod jednou strechou. Dnes sa zanietene venuje novým technonógiám AI, ktoré mu pomáhajú vo zvuku, hudbe aj pri spracovaní videí. Texty, obrázky či dokonca celé kreatívne kampane? Tvorba či ich vyhodnocovanie?“ – to je téma, ku ktorej má čo OPAK povedať aj na online konferencii Neuro & AI RULEZZ Špeciál, ktorú prinášajú TheMarketers.biz a VOYO.

Podľa OPAK-apredstavuje AI pri práci s audiom obrovskú pomoc.Dokážete využívať rôzne appky a napríklad rýchlejšie a presnejšie nájsť nástroj, ktorý hľadáte do vašej hudby, generovať celé vety s nádhernými hlasmi alebo jednoduchšie komponovať hudbu. Avšak pôvodcom emócie je stále človek, ktorý svoju tvorbu ohýba podľa vlastných predstáv. AI toto nemá. Vypľuje len to nevyhnutné z toho, čo ju naučíte. Môže to mať krásnu farbu, melódiu alebo vychytenú štruktúru. Ale je to ako chýbajúce puzzle do vášho nedokončeného obrázku,“ popisuje nezastupiteľnú rolu autora Milan Janáči.

Viac sa dozviete na prvej a jedinej špecializovanej konferencii Neuro & AI RULEZZ Špeciál už 12. 6. 2024 prostredníctvom livestreamu. Ponuku firemných a individuálnych livestreamov nájdete TU.

A nezabudnite: keby ste sa ako účastníci tejto konferencie nemohli zúčastniť na livestreame alebo jeho časti, bude vám k dispozícii záznam konferencie, a to až do 30. 9. 2024.

Milan „Opak“ Janáči | Founder & CEO, Music producer, Sound engineer, Songwriter | Zion5 Studio