TOP E-commerce: Google spúšťa video službu ShopLoop + ďalšie novinky

Google zavádza nový video zážitok z e-commerce na mobilnom webe − služba ShopLoop obsahuje zdroj krátkych videí do 90 sekúnd a každý príspevok obsahuje link na produktovú stránku e-shopu, zatiaľ v kategóriách makeup, starostlivosť o pleť, vlasy a nechty.

A ešte raz Google a jeho reakcia na nárast online nakupovania v ére COVID-19, ktorá je zameraná na drobné vylepšenia Image Extensions, Smart Shopping kampaní, ako aj na vizuálov v grafických reklamách.

Visual search expanduje. Aplikácia Shnap, nový vizuálny vyhľadávací nástroj, uvedený v systémoch iOS, Android a Chrome a umožňuje spotrebiteľom odfotiť veci, ktoré chcú nájsť a kúpiť alebo porovnať s podobným tovarom. Postupne bude okrem módy k dispozícii aj vyhľadávanie v segmentoch detské potreby či domáce potreby.

Značky, zatiaľ len vybrané, ako Dior, Gucci, L'Oreal Paris, Prada, ..., začali dostávať na Snapchate priestor vpredu, aby sa dalo ľahšie zistiť, čo na platforme robia, vrátane príbehov, AR filtrov a ostatných highlightov, postupne budú mať túto moožnosť aj ďalšie značky.

TikTok rozširuje možnosti reklamy o Gamified Branded Effects, čo značkám umožní zabudovať hry do klipov s viac ako 20 šablónami rôzne prvky a signály značky.

Aktivácia Instagram Shopu sa už začala v USA a postupne bude k dispozícii v ďalších krajinách. Pridaná vstupná stránka Instagram Shopu je už súčasťou karty Explore, kde sa úhrady budú dať robiť aj cez Facebook Pay.

a keďže ide o horúcu novinku, pridávame aj návod, ako začať s Facebook a Instagram Shopom.

Mergado pripomína viaceré možnosti expanzie pre e-shopy a pridáva aj postup, ako posilníte dôveryhodnosť vášho e-shopu s certifikátom Overený obchod od Pricemania.sk,

približuje aj nástroj Kelkoo Group, čo je európsky pionier medzi porovnávačmi tovaru, ktorí priblíži sortiment e-shopu nakupujúcim v 26 krajinách sveta.

Spoločnosť Microsoft predstavila Customer Voice, nástroj na spätnú väzbu od zákazníkov v reálnom čase. Rieši spravovanie spätnej väzby tak, aby firmy mohli vytvárať lepšie produkty a zlepšovať budovanie vzťahov so zákazníkmi.

Facebook prináša fundraising aj na platformu Instagram, kde teraz budú môcť aj malé firmy organizovať zbierky.

Ak ste v poslednej dobe uvažovali, či má byť vaša firma na YouTube, potom si pozrite, aké možnosti momentálne platforma ponúka na podporu podnikania.

a pridávame tiež nový návod pre tých, ktorí uvažujú o predaji cez Pinterest.