Ex Awards 2019: 3 najlepšie kampane v "Best Use of Technology and Social Media"

Ex Awards je najprestížnejšia súťaž eventov na svete a je súčasťou konferencie Experiential Marketing Summit v Las Vegas. Tento rok nás zaujala kategória s projektmi, ktoré v rámci digitálneho marketingu dokázali efektívne prepojiť eventy, technológie a sociálne siete. Tu sú 3 ocenené najlepšie kampane kategórie Best Use of Technology and Social Media:

Víťaz, Instagram, sa s kampaňou Storyscape v prevedení známej dizajnérky Es Devline ešte v roku 2018 predstavil na Cannes Lions ako vedúca platforma pri šírení kultúry, tvorivosti a rozprávania príbehov. Špičkové technologické inštalácie s obrazovými a zvukovými efektmi dokázali vytvorili úplne nové zážitky, ktoré mohli účastníci zdielať na sociálnych sieťach. Počas 4 dní takmer 3-tisíc návštevníkov summitu malo možnosť intenzívne zažiť Instagram na vlastnej koži a v takejto podobe. Pekný príklad, ako možno postaviť aj B2B kampaň na zážitkovom marketingu vďaka prepracovanej TECH inštalácii s dozvukmi na sociálnych sieťach.

Dnes sú už aj seriály „bežné“ produkty, ktoré netreba len promovať, ale aby vynikli, musia pracovať na prehĺbení vzťahu a budovaní lojality svojich divákov. Spoločnosť FX Networks rozšírila realitu seriálu „American Horror Story“ formou muzeálnej expozície, kde počas 10 minútovej návštevy ožili rôzne artefakty seriálu pomocou AR s výraznou hudbou, čo maximalizovalo faktor strachu. Ten sa na záver pomocou filtra, ktorý doplnil vypálené znaky, zvečnil na fotke vystrašenej tváre účastníka a kampaň bola ocenená zlatom.

5G technológia zmení nám známy svet na nepoznanie od automobilov s plne automatizovaným šoférovaním, cez telemedicínu až po hry a inteligentnú domácnosť. Spoločnosť Verzion pripravila ochutnávky nových možností v 5G Experience Labs, ktoré vyvolali neuveriteľnú ozvenu na sociálnych sieťach a v mediách, za čo bola ocenená striebrom.

Ak chcete viacej najlepších inšpirácií aj pre vaše eventy, prečítajte si úvodný článok alebo ešte lepšie, ak si pozriete aj ďalších 66 ocenených kampaní na Ex Awards 2019, neobanujete, naozaj ide o nápadité case studies.