Facebook: Všetko najdôležitejšie z F8 priamo zo San José

Každoročná F8 Facebook Developer Conference v Kalifornii, ktorá je už tradične zameraná na predstavovanie najvýznamnejších noviniek, ani tento rok neušla pozornosti digitálnej branže a portálov. Tu je výber toho najdôležitejšieho:

Video reportáž z centra diania priniesla agentúra PS:Digital. Začína sa ešte pred hlavnou sálou − AR zábavou od Spark AR Studio zameranej na vytváranie AR efektov. Ale podstatné informácie o horúcich novinkách z Instagram, Messenger, WhatsApp, Oculus, Facebook stánkov na F8 vám bezprostredne sprostredkuje Martin Piteľ. Všetko dôležité za 23 minút.

5 najdôležitejších informácií z konferencie F8 nájdete v 12 minútovom zostrihu doplnenom sprievodným popisom, ktoré zahŕňa vystúpenia keynotov vrátane Marka, ktorého nepustila minulosť a povedal, že „budúcnosť je súkromná“. A čo je to naj? Facebook podporí skupiny a udalosti, rozšíri službu Dating do ďalších krajín a pridá funkciu Seecret Crush prepájajúca dvojice; Instagram prinesie rozšírenia, vrátane tých podporujúcich predaj a testuje potlačenie významu lajkov; Messenger sa sústredí na kľúčových priateľov a príde rad na zjednotenie všetkých chatov; a poslednou TOP novinkou je, že Oculus čoskoro príde s novým modelom bez káblového pripjenia.

Svoj TOP 8 noviniek z F8 v highlightoch priniesol portál Socialbakers, vrátane linku na kompletné pol hodinové samotného šéfa Facebooku.

Konferenciu v samostatných článkoch kompletne zmapoval portál TechCrunch cez Flipboard.

a portál SMT priniesol novinky z konferencie F8 v troch materiáloch, takže ak chcete tráviť novinky po dávkach, potom prvý vás podrobne prevedie aktualizáciami v skupinách, Facebook Dating-om a redizajnom aplikácií,

druhý vám povie všetko o zlepšeniach funkcií fotoaprátu a o ďalších zmenách na Instagrame, vrátane nových možností, ako zvyšovať predaj, šíriť fundraising aktivity, z ktorých asi najšokujúcejšia je preferencia osobných prepojení (pred lajkmi),

a tretí vás zoznámi s tým, čo všetko umožnia nové nástroje pre Messenger a WhatsApp.