Sociálne siete Q1/2019: Facebook rastie, Twitter rastie a narástol aj Snapchat

Vyzerá to tak, že v prvom kvartáli roku 2019 rástli všetky významné sociálne siete, čo rozhodne nepotešilo ich odporcov, a to najmä tých, ktorým v žalúdku leží Facebook.

Na Facebook v tomto období totiž pribudlo 55 miliónov mesačných aktívnych používateľov, čím sa ich celkový počet zvýšil na 2,37 miliardy. Zdá sa, že platí rovnica: škandál = negatívna reklama = reklama... Tí ktorí ho neznášate, neodporúčame si pozrieť ani jeho príjmy, ktoré priniesol portál SMT: v prvom kvartáli do Facebooku prišlo 15 miliárd USD v porovnaní s 12 miliardami USD z prvého kvartálu 2018!

Zvýšil sa aj počet používateľov na Twitteri na 330 miliónov, je však faktom, že po nedávnom poklese táto sociálna sieť stále nedosiahla úroveň z prvého kvartálu 2018, keď na nej bolo 336 miliónov používateľov. Ale rastie. Príjmy Twitteru dosiahli v tomto období 787 miliónov USD, čo je medziročný nárast o 18%. Aj to by sme brali.

A nakoniec, narástol aj Snapchat, aj keď len o 4 milióny používateľov v porovnaní so štvrtým kvartálom 2018 a dosiahol tak úroveň 190 miliónov používateľov. Príjmy dosiahli 320 miliónov USD, čo je medziročný nárast 38%. Ten Facebook je predsa len na tom najlepšie:(