Video Marketing: Je stále trendom, ktorý treba využívať na maximum

Video je stále kráľom a preto by ste mu mali venovať zvýšenú pozornosť aj v tomto roku. Video marketing podľa posledných štatistík stále rastie, naposledy o 2% ročne a boom zažívajú najmä vertikálne videá, ktoré vlani narástli o 12% a tento rok už o ďalších 8%, čo vyplýva zo štúdie 9 miliónov videopostov na Facebooku. Ale po poriadku:

Videá tvoria dnes prakticky všetci. Videá môžu byť zlé, dobré a relevantné − tie sú dlhodobo užitočné, ak informácie v nich sú ešte stále platné a týmto kanálom s dlhým časovým dosahom je YouTube. Posledné trendy vyzdvihujú krátke aj dlhé videá, zelené obrazovky, hovoriace hlavy a livestreamy a stoja na troch pilieroch: účel, publikum a platforma. Ako namiešať svieži koktejl video marketingu a prakticky krok za krokom ho aplikovať, sa dočítate v blogu Spin Sucks.

Ak ide o videá, špeciálnu pozornosť si zaslúži YouTube, online domov video obsahu. Keďže neexistuje vyslovene správny alebo neprávny postup, dôležité sú 4 kroky, ktoré vám pomôžu maximalizovať ich výkon. Preto treba naozaj popracovať na ich SEO, zakomponovať videá do content strategy, vytvoriť edičný kalendár a využiť sociálne médiá. Ako sa to dá efektívne zvládnuť, vrátane nastavení, sa dozviete z blogu SMT.